Veel gestelde vragen:

Kunnen de honden ontsnappen van het Doggiedogveld?

Nee hoor, ons veld is omheind door een mooi stevig hek. Tijdens de wandelingen gaan alleen die honden los mee waarvan wij en de baas zeker weten dat ze er niet vandoor gaan. De anderen die niet los kunnen en wel graag wandelen mogen (na overleg) aan een lange lijn mee, maar de meeste honden hebben helemaal geen tijd om te wandelen, die zijn te druk met spelen op het veld.

Hoe gaat het in de bus?

Heel goed! Op de heenweg zijn de honden vaak erg blij omdat ze weten waar ze heen gaan maar we zorgen ervoor dat elke hond zijn eigen plekje heeft, waar ze rustig kunnen liggen of zitten, de kleintjes zitten gezellig voorin, en de honden die elkaar niet zo lief vinden doen we in een andere bus, of zetten we een eindje uit elkaar. De terugweg is nooit een probleem, dan willen ze alleen maar slapen na al dat spelen.

Bijten ze elkaar niet?

Natuurlijk bijten ze wel eens, het zijn honden en ze vinden soms dat ze er alle reden voor hebben. Wij zijn het daar niet mee eens! We lopen de hele dag tussen de honden en het is aan ons om adequaat te reageren op tekenen van agressie door ze af te leiden voordat ze bijten. Dit doen wij op een positieve manier. Honden die erg agressief zijn, kunnen natuurlijk niet mee. Er zal altijd gestreden worden voor een hogere plaats in de roedel, maar dat is honds! 

Als het misgaat, wie is er dan aansprakelijk?

In beginsel is iedere baas aansprakelijk voor zijn eigen hond, ook wanneer hij deze meegeeft aan een ander, dat is zo geregeld in de wet. Een WA verzekering dekt de schade die uw hond aanricht. Wij hebben een bedrijfsschade verzekering, maar daarmee zijn wij niet aansprakelijk te stellen voor schade die uw hond aanricht. We zullen er altijd alles aan doen om te voorkomen dat er iets gebeurt, maar u moet zich wel realiseren dat het kan voorkomen dat er een ongelukje gebeurt. Gelukkig komt het bijna nooit voor!

Wat doen jullie als er een toch "ongelukje" gebeurt?

We isoleren direct de betrokken honden en onderzoeken ze van top tot teen. Als er sprake is van verwondingen, hoe klein ze ook lijken, gaan wij meteen naar de met ons samenwerkende dierenarts. Deze onderzoekt en behandelt indien nodig de hond. Natuurlijk stellen we beide eigenaren op de hoogte. Nogmaals, dit alles komt bijna nooit voor!

Hoeveel honden zijn er per dag aanwezig?

Op rustige dagen zo tussen de 30 en 35, maar op de drukste dagen kan de complete groep wel uit 50 honden bestaan. Dit gaat allemaal goed, omdat we ze kunnen verdelen tussen de velden, sommige honden tussendoor slapen en we weggaan met kleine groepjes om te wandelen. 

Kennen jullie ze allemaal?

Natuurlijk, alle honden zijn ons goed bekend. We kennen hun eigenaardigheden en voorkeuren en daar spelen we op in!

Gaat het niet vervelen, al die honden iedere dag?

Nee! De samenstelling van de groep is iedere dag anders, dat blijft leuk. De dankbaarheid van de honden en bazen is groot en dat maakt het werk ook de moeite waard. Er is niets leukers dan de hele dag bezig zijn met honden en de band die je met ze krijgt is heel waardevol.